Podeu llegir també el meu blog Enric Llorca Ibáñez

dimarts, 9 de setembre del 2014

1714. Tres-cents anys després

Commemorar els fets de 1714 on es recorda, fa tot just tres-cents anys, la caiguda de Barcelona i la conseqüent pèrdua de llibertats, és una manera de reviure el que va succeir a Catalunya. Analitzant els diferents fets històrics i, a la vegada, aquestes iniciatives, juntament amb les que es realitzen arreu del país, són una manera de tenir una visió més àmplia del que som avui i del camí de futur que ha de tenir Catalunya.

Allò que va passar al 1714 també va tenir una clara influència al Baix Llobregat i, conseqüentment, a Sant Andreu de la Barca, on l’acció i la transcendència dels fets van tenir un paper prou decisius per als següents anys a Catalunya.

Precisament en el marc dels actes de celebració d’aquesta emblemàtica Diada volem realitzar un seguit d’iniciatives, creant espais de diàleg i de participació, que ens recordin els fets històrics del 1714, on es tractarà tot allò que també va afectar al nostre poble.

El programa recull conferències i anàlisis entorn al tema, altres actes ben diferents que reviuen situacions d’aquell moment i altres que demostren, una vegada més, la identitat i el sentiment del nostre poble.

Participem i gaudim doncs d’allò que ens proposa el programa.


Que tingueu una bona Diada.