Podeu llegir també el meu blog Enric Llorca Ibáñez

divendres, 28 de novembre del 2014

Sant Andreu de la Barca amb l'esport: més salut i convivència

Celebràvem fa pocs dies la gran vida esportiva de la nostra ciutat amb la Nit de l’Esport, una fita del calendari cívic de Sant Andreu de la Barca.

Els protagonistes d’aquesta celebració -esportistes de totes les edats, tècnics, directius, clubs, entitats, pares i mares de Sant Andreu- tenen en l’esport un espai de competició i convivència.

Sant Andreu de la Barca és un espai de convivència i vol ser –ho és, de fet- una ciutat competitiva, una ciutat que sap superar-se. Ho hem demostrat. Som d’una ciutat que, com cadascú dels nostres esportistes, vol progressar i busca l’excel.lència.

Per això, tot i les dificultats provocades per la crisi, Sant Andreu és una ciutat que es mou i avança. També en l’àmbit esportiu.

En els últims anys, hem fet un gran esforç per fomentar la pràctica esportiva com a part destacada de l’aposta municipal sostinguda per la salut i el benestar individual i col·lectiu.

Que la pràctica esportiva és bona per a la salut ho sabem tots. Però com que les coses concretes sempre ens impressionen més que les generals, és bo que sapiguem que l’exercici incideix positivament, per exemple, en la lluita contra algunes malalties greus.

També estem fent un esforç important per mantenir en bones condicions, i fins i tot millorar, els equipaments esportius de la nostra ciutat.

Fa un any, em vaig comprometre a resoldre un problema real i concret, l’estat dels vestidors del poliesportiu Josep Pla. Avui, després de les obres de renovació i ampliació, els practicants de bàsquet i patinatge gaudeixen d’unes instal·lacions dignes.

Però el meu compromís amb l’esport va molt més lluny perquè respon a una determinada visió de futur.

L’esport, amb la seva energia i la seva força, ha estat un dels catalitzadors de la transformació de Sant Andreu en la ciutat que és avui, una ciutat equilibrada amb equipaments i serveis de qualitat. En el futur, Sant Andreu de la Barca serà una ciutat reconeguda com a ciutat saludable gràcies en bona part a l’esport.

Si aquesta Nit hem celebrat uns èxits individuals, de persones i entitats, proposo que demà tots els ciutadans de Sant Andreu, cadascú en la mesura de les seves possibilitats, es comprometin en una activitat física.


Res no seria més estimulant que en alguna Nit de l’Esport pròxima tinguéssim l’enorme satisfacció de premiar a tots els ciutadans de Sant Andreu de la Barca.